poznati dobitnici

Peugeot 208 je HR auto 2013., na drugom mjestu novi Golf

peugeot 208
Foto: Peugeot
1/3
28.12.2012.
u 16:18

Zlatni volan zaslužio je prvoplasirani Peugeot 208, Srebrni volan ponio je Volkswagen Golf, a Brončani je pripao Renault Cliju

Peugeot 208 s ponosom je ponio titulu HR auto 2013.! Odlučio je tako 11-člani žiri Zbora automobilskih novinara, kojeg čine predstavnici najutjecajnijih medija u Hrvatskoj, stručni novinari koji su sve aute na tržištu imali priliku isprobati. No, ni njima nije bilo lako odlučiti o najboljem.

Neizvjesna borba

Svjedoči o tome i do samog kraja neizvjesna borba između Peugeota 208 i drugoplasiranog Volkswagen Golfa. Kako su se na svečanosti proglašenja dobitnika Zlatnog, Srebrnog i Brončanog volana u Hrvatskom novinarskom društvu zbrajali glasovi članova žirija, tako su se 208-ica i Golf izmjenjivali na tronu. Peugeot je na kraju prikupio četiri boda više od Golfa. Treće mjesto i Brončani volan pripali su Renaull Cliju. Uz ova tri modela, u finale izbora HR auto 2013. - koji već 19. godinu zaredom organizira Zbor automobilskih novinara, a ove su ga godine sponzorirali Oryx Centar za sigurnu vožnju, PZ Vrbnik i Jamnica - ušli su i Fiat Panda, Kia Cee’d te blizanci Škoda Rapid i Seat Toledo. Uz tri glavna priznanja, Zbor automobilskih novinara dodijelio je i 13 posebnih. Ta priznanja najbolji su pokazatelj tko se u svakom pojedinom segmentu najviše istaknuo. Priznanje za dizajn hrabrim je iskorakom za novu A-klasu zaslužio Mercedes. Kia Optima Hybrid - hibrid koji se nudi po cijeni dizelaša - dobitnica je posebnog priznanja za ekologiju.

Trinaest posebnih priznanja

Najbolji obiteljski automobil je Dacia Lodgy, gradski Fiat Panda, SUV model Opel Mokka, a najbolja poslovna limuzina BMW Serije 3. Na području lakih gospodarskih vozila ove se godine istaknuo Ford te je nagrađen za model Transit. Najbolji coupe za 2013. je Toyota GT86 odnosno Subaru BRZ, dok je priznanje za najbolji kabrio/cc/roadster pripalo Mercedesu SL. Najpovoljniju kupnju specijalizirani novinari vide u modelima Citroen C-Elysee i Peugeot 301. Za sigurnost je opet nagrađen Volvo, odnosno zračni jastuk za pješake u modelu V40. Mazda je za Skyactive tehnologiju zaslužila posebno priznanje za tehničke inovacije. Za priznanje za najprodavaniji model na tržištu se izborio Volkswagen Polo.

Ključne riječi

Komentara 2

FL
flegamtik
16:52 29.12.2012.

Od ponudjena tri, ipak bih uzeo Golfa.

BO
bozodjira
16:57 28.12.2012.

Peugeot 208 HR-auto godine na usporednom testu sa ww-polom gubi bitku zahvaljujući većini novinara švabofila! Čemu onda titula?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije